Verraderlijk diepe kuilen

Verschenen in VV+ juli 2013

Vandaag reed ik samen met een vriend ons vaste zondagochtend rondje. Lekker door de duinen over de MTB route raggen tot je moe en bezweet bent. We starten in december met deze wekelijkse routine; fijn over de harde ondergrond door de sneeuw ploeteren. Tijdens die dagen kwam je niemand anders tegen.

Nu schijnt de zon weer en heeft het parcours volledig nieuwe uitdagingen. Het mulle zand en de diepe kuilen zijn vaak nog verraderlijker dan de allesverhullende sneeuw. Je loopt er in vast en komt volledig tot stilstand. En als je het niet op tijd door hebt ga je volledig over de kop.
Met de installatiewereld is het op dit moment niet veel anders dan op het duinpad bij Bergen. Faillissementen liggen als mul zand op de loer. Je bent steeds alert en waakt over de opdrachten die je in portefeuille hebt. Je let op alle signalen om te voorkomen dat je in een faillissement wordt meegesleept en zelf ook over de kop gaat.
De zomerse drukte in de duinen is te vergelijken met de enorme concurrentie die in de bouwsector wordt ervaren. Het zicht op de valkuilen wordt regelmatig belemmerd door andere partijen die links en rechts passeren of juist ineens tot stilstand komen. Voor je het door hebt moet je uitwijken om niet tegen een boom aan te knallen.
Ik reed vandaag bijna frontaal tegen een boomstronk. Ik had mijzelf opgejaagd en was daardoor met veel meer snelheid dan normaal over het heuveltje gekomen. Ik vloog dus letterlijk bijna uit de bocht. Ik heb met een snelle beweging de stronk ontweken en was de rest van de route voorzichtiger. In plaats van alleen goed direct om me heen te kijken, ben ik ook vooruit gaan zien. Ik heb me minder door de drukte laten opjagen en ben heelhuids thuis gekomen.

Dat is dan ook mijn tip: Ga af en toe de natuur in en vergelijk wat je ziet met je dagelijkse beslommeringen. Er liggen in het bos meer oplossing voor het oprapen dan er in je kantoor passen.

Advertenties

Over KLANKBORD

Yuri Pelser Linkedin.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s