Wie durft in deze tijd nog iets voor het goede doel te doen?

Hindernissen
​De oproep voor het Ymere Alpe d’HuZes 2014 team stond op het intranet. Ik voelde mij vorig jaar al aangetrokken tot het evenement. Geen fiets en geen training waren toen de argumenten om mij niet in te zeten voor het goede doel. De training heb ik opgepakt door elke zondag ochtend in Schoorl een rondje over het mountainbike parcours te crossen. Dat is natuurlijk nog lang niet genoeg om in juni 2014 een keer of vier de Alpe d’HuZes te volbrengen. Ik fiets daarom zo vaak als het kan van en naar het station in Hoorn. Ja, ook met tegenwind en regen. Het zal op de berg immers ook niet gemakkelijk worden. Voor de fiets heb ik op Marktplaats een oplossing gevonden. Als de fiets op mijn maten is afgesteld kan ik pas echt serieus aan mijn trainingen beginnen.

Gedoe
Veel mensen reageren positief op mijn deelname aan Alpe d’HuZes. Er zijn er echter ook veel die met vragen komen over het gedoe rond de oprichters van het evenement. Is dat nu geen reden om juist niet aan Alpe d’HuZes mee te doen? Mijn antwoord is heel duidelijk. Nee! De discussie rond de bezoldiging van de drie medewerkers van Inspire2live is voor mij juist een reden om dit jaar wel mee te doen aan Alpe d’HuZes. Ik ben van mening dat er vooral volledige openheid moet zijn over wat er met het geld gebeurd is en dat iedereen dan zelf moet beslissen of hij deze besteding verantwoord vindt of niet. Laat je niet gek maken door de media en kijk zelf op de website wat er gebeurd met de Alpe d’HuZes euro’s. (http://www.opgevenisgeenoptie.nl/bestedingen)

Deelnemen aan een evenement als Alpe d’HuZes is natuurlijk een beetje spannend. Er is zelfs wat sociale druk te voelen als je een potentiele deelnemer bent en toch niet meedoet. Leg dat maar eens uit buurman? Gelukkig hebben we op de verjaardagen nu allemaal een goed excuus om niet mee te doen. Dat geld verdwijnt toch in de verkeerde zakken. Juist daarom doe ik dit jaar wel mee. Ik ben niet van plan om Alpe d’HuZes te laten lijden onder de publieke opinie. Ik wacht wel af wat er boven tafel komt. Laten we een geweldig evenement niet slopen om dat één persoon iets niet goed doet. Pak aan wie het niet goed doet en laat het evenement met rust. In de tijd dat iedereen praat over het geld van Alpe d’HuZes ga ik trainen om straks een bijzondere ervaring en hopelijk heel veel geld op te halen.

Kan ik op uw steun rekenen?
Klik hier voor mijn actiepagina en om te doneren.

Advertenties

Over KLANKBORD

Yuri Pelser Linkedin.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s