De magische olievlek van verbinding

Renda on tour had over belangstelling voor onze rondleiding in het project Olympia niets te klagen. Met drie goed gevulde groepen is het project grondig bekeken en besproken. Geen kans is onbenut gelaten om de successen, maar ook zeker de leerpunten van het project met onze gasten te delen.

Deze openhartigheid bracht de gasten en het renovatieteam in een optimale flow om kennis en ervaring te delen. De energie voelde goed en de geanimeerde gesprekken tussen mensen die echte verbinding hebben gemaakt, zijn waardevol. Ze leveren inzicht op, in onze persoonlijke bijdrage aan de successen maar ook in de missers die we allemaal herkennen. Tijdens één van mijn gesprekken ontmoette ik een organisatiepsycholoog. We hadden al snel een klik. Dagelijks zie ik in mijn werk wat het effect van goede samenwerking is op de kwaliteit van het eindproduct. De manier waarop mensen samen aan een project werken en het effect daarvan op de kwaliteit van het werk, vind ik een enorm boeiend onderwerp.

Het was dit gesprek met de organisatiepsycholoog, waarin heel helder duidelijk werd wat het Olympia-team zo succesvol maakt. De kracht van de samenwerking binnen dit renovatieproject schuilt in het vermogen van de mensen om verbinding te maken. De cultuur binnen het team stimuleert alle betrokkenen die aan het project werken om verbinding te maken. Van hoog naar laag en van links naar rechts zie je mensen elkaar opzoeken. Dit beperkt zich niet tot de teamleden onderling, maar reikt ook tot ver daarbuiten als dat nodig is. Daardoor ontstaat een energie die uitstraalt dat elke uitdaging overwonnen kan worden.  Wie eenmaal het succes van project Olympia geproefd heeft, wil nooit meer anders. En daar schuilt de echte waarde in.

Ik zal het project en haar betrokken team na de afronding enorm missen. Mijn troost komt uit de gedachte dat al deze mensen ergens anders een plek vinden waar zij hun ervaring met anderen kunnen delen. Ik herinner mij nog de magie van de olievlek die ik als kleuter op het water zag uitwaaieren. Ik weet dat de teamleden van project Olympia dezelfde magische uitwerking zullen hebben als zij als een olievlek uitwaaieren over het stuwmeer van bouwactiviteiten.

Advertenties

Over KLANKBORD

Yuri Pelser Linkedin.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s