Met trots gerenoveerd

Verschenen in VV+ op 27 december 2013

In de zes jaar dat ik bij Ymere werk heb ik al heel wat projecten meegemaakt. Van deze projecten is er een waar ik bijzonder trots op ben; het renovatieproject Olympia, vlakbij het Olympisch Stadion. Eind 2014 zijn in de Marathonbuurt 582 woningen en winkels uit de jaren twintig in volle glorie hersteld en van binnen grondig gemoderniseerd. De bewoners hebben binnen de kaders van de monumentale status grote keuzevrijheid in de uit te voeren maatregelen.

Juist door deze complexe omstandigheden is het een zeer succesvol project. In eerste instantie was Ymere terughoudend wat betreft de bewonerswensen en eisen van de monumentenadviseurs. Deze belemmeringen zijn opzij geschoven en ons team is de vragen en wensen als uitdagingen gaan zien. Met gepaste trots kan ik zeggen dat we, met oog voor detail en aandacht voor kwaliteit, de buurt laten opleven en de bewoners een comfortabele, gezonde en energiezuinige woning aanbieden. Alle woningen worden van Energielabel G,E of F naar Energielabel A gebracht.

Mechanische ventilatie werd door de bewoners in eerste instantie als een vies woord gezien, daarnaast stond de monumentenadviseur niet toe dat de gevel werd ontsierd door suskasten of gevelopeningen die niet bij de architectuur pasten. Aannemer Hemubo kwam met het innovatieve idee de bestaande gevelopeningen boven de ramen voor de gewenste ventilatie te gebruiken.

Inmiddels hadden de bewoners hun vertrouwen uitgesproken over het Demandflow-systeem van Itho Daalderop. Om zeker te weten dat de ventilatietoevoer niet voor tochtklachten zou zorgen, is het innovatieteam uitgebreid met Alusta en Cauberg-Huygen. Samen met hen hebben we de toevoervoorziening ontworpen en in het laboratorium getest. Om de lucht goed door de woningen te kunnen laten stromen, heeft kozijnfabrikant Andusta op ons verzoek een deur bedacht waar de ventielatielucht overheen stoomt.

Dit alles is gelukt door niet te accepteren dat dingen nu een maal zijn, zoals ze zijn. We hebben gedurfd te vragen naar oplossingen die nog niet voorhanden waren. Hierdoor kwamen we uit bij toepasbare en innovatieve producten en een project waar ik met plezier en trots aan werk.

Advertenties

Over KLANKBORD

Yuri Pelser Linkedin.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s