Uw hart woont in uw hoofd

9 juli 2014 verschenen op Toolkit.nl


Afgelopen week was ik bij de kick-off van Mijn groene app, een app waar ik meteen enthousiast van werd. Dit niet in de laatste plaats door de inspirerende inleiding van Anton Sinke.

Anton vertelde waarom deze app belangrijk voor hem is. Hij wist zijn intrinsieke motivatie rijkelijk te illustreren met beelden waar samenwerking en verbinding vanaf straalde. In zijn verhaal over samenwerken aan een duurzame wereld refereerde hij met regelmaat aan het gevoel van de mens: beslissingen nemen met uw hart en besluiten op basis van uw onderbuikgevoel. U kent allemaal wel een situatie die niet goed voelde en waar u toen op basis van dit gevoel naar hebt gehandeld, of juist niet. De vraag is: wat was het resultaat van uw actie?

Bij Ymere zijn we samen in beweging. Dit is ook de naam van het cultuurprogramma waarmee we de veranderingen die ingezet zijn, ondersteunen en waarmaken. Het programma besteedt aandacht aan het effect van deze veranderingen op de medewerkers. Wat doet verandering met mensen en hoe maak je het volle potentieel in mensen vrij? Dat zijn thema’s tijdens de trainingen.

Mijn gedachten dwaalden tijdens het luisteren af naar de veranderende bouwwereld. Met regelmaat steekt in de bouw een stevige storm de kop op. Dit was het moment waarop ik de ervaringen van ons cultuurprogramma combineerde met het inspirerende verhaal van Anton. Bij de module ‘Meer potentieel’ kwam de functie van de verschillende hersendelen ter sprake. In de linkerhelft regeert logica en bewustzijn. De rechterhersenhelft is meester over verbeelding en ons onderbewustzijn. Het limbisch systeem verbindt beide helften en geeft gewoontes, instincten en emoties een plaats. ‘Meer potentieel’ gaat over het laten samenwerken van deze hersendelen.

Het is het onderbewustzijn van de rechterhersenhelft waar alle informatie gecombineerd wordt. Daar borrelen ideeën op die als het spreekwoordelijke lampje de oplossing voor een probleem vormen. Hoe vaak komt het bij u voor dat u niet zeker weet of het werkt maar dat het wel goed voelt? Hiermee is voor mij bewezen dat uw hart in uw rechterhersenhelft woont.

Advertenties

Over KLANKBORD

Yuri Pelser Linkedin.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s