Beste Léon grijp deze kans!

Eerder verschenen op Linked-in Pulse 26 juni 2017

Beste Léon ik las op Linked-in je bericht “Een beetje boos!” waarin je een herkenbare frustratie uit. Weken, maanden zo niet jaren voorbereiding loopt op het laatste moment bij de aanbesteding niet zoals je had verwacht. Het is om gek van te worden zoveel werk als dit kost om alles weer op de rails te krijgen. En dan hebben we het nog niet over de gevolgen voor de klant.

Ik voel met je mee en herken je lijden van het moment waarop je besluit er een kort bericht over te schrijven. De frustratie is leesbaar waardoor je mijn hart wint en ik je de scherpe aannames meteen vergeef. Want wie het aandurft zijn emoties te tonen en zich uitspreekt verdient waardering voor de getoonde moed.

Alleen wanneer we ons uitspreken en laten weten wat ons drijft en frustreert kunnen we elkaar echt leren kennen. Elkaar echt kennen is de basis om te kunnen bouwen aan vertrouwen. Vertrouwen van waaruit gezamenlijk visie en doelen geformuleerd worden. Met gezamenlijke visie en doelen onder de arm is committent van alle partners snel gevonden. De implementatie is daarna een feest van effectiviteit. Er is een High-performing team ontstaan.

Er zit maar één addertje onder het groene gras van de buren.

Om te bouwen aan High-performing teams heb je tijd en herhaling nodig. Meer dan de teams zich na een aanbesteding kunnen veroorloven.

Ik heb ervaren dat co-making en ketensamenwerking alle kansen bied om High-performing teams te bouwen. De kennis van alle partners wordt gebundeld waardoor meerwaarde voor het proces en de klant kan ontstaan. Een opdrachtgever die kiest voor co-making heeft de kennis in huis die nodig is om samen met de kennis van de partners het werk sneller, beter, goedkoper maar vooral ook leuker te maken.

Om deze meerwaarde te ontwikkelen is tijd nodig. Tijd die alleen gewonnen kan worden door een langdurige duurzame relatie aan te gaan. Relaties waarbij iedereen zich durft uit te spreken om zo van elkaar te leren en elk volgend project weer beter te maken dan het vorige.

Beste Léon ik hoop dat je deze kans die de mislukte aanbesteding je bied grijpt en het avontuur van co-making aangaat.

Over KLANKBORD

Yuri Pelser Linkedin.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s