Hemels water

Eerder verschenen in september 2017 in VV+

Hemels water

Ga uit eten met een kersvers team dat in korte tijd hoge prestaties moet leveren. Het helpt om de mensen snel vertrouwd met elkaar te maken. Omdat het een bijzonder team betreft met een bijzondere opgave, gaan we niet zomaar ergens eten. Rotterdam Crooswijk is de locatie en Hotspot Hutspot Krootwijk het restaurant. Hotspot Hutspot (www.hotspothutspot.nl) is een initiatief van Bob die daar met veel liefde inspirerend en lang over kan vertellen. Een mooi maatschappelijk project waarbij de inmiddels drie restaurants fungeren als hotspot in de ‘achterstandsbuurten’ van Rotterdam. Zoals de naam doet vermoeden is eten het verbindingsmiddel. Wie denkt dat er alleen maar hutspot wordt gegeten heeft het volledig mis. Ik daag iedereen uit om een keer een overheerlijk driegangenmenu uit te proberen. Voor de 8 euro die dat kost hoef je het niet te laten. En vergeet dan niet bij vertrek voor 10 euro een uitgesteld diner te kopen voor iemand die dat zelf niet kan betalen. De 2 euro extra is bedoeld voor een drankje bij het diner.

Bij het eten serveert Hotspot Hutspot Krootwijk gratis kraanwater voor wie daar behoefte aan heeft. Bob is niet alleen maatschappelijk betrokken, maar draagt het thema duurzaamheid ook in zijn hart. De materialen waarmee de restaurants zijn gebouwd en ingericht laten dan ook zien dat circulariteit en hergebruik niet veel geld hoeft te kosten.

Een droom van Bob is om geen kraanwater meer te hoeven serveren. Hij heeft via zijn netwerk al veel bereikt. Zonnepanelen voor de stroom en zonnecollectoren met grote warmwatervoorraadvaten zijn in alle restaurants aanwezig. Maar zijn droom om van het regenwater dat op het dak valt zelf zuiver drinkbaar ‘hemels’ water te maken en te serveren, is nog niet in vervulling gegaan.

Op de camping waar ik deze zomer veel regen heb zien vallen gebeurde het al wel: van rivier- en regenwater werd daar drinkbaar water gemaakt. Wie o wie steekt Bob de helpende hand toe en helpt hem zijn ‘Hemels water’ te maken

Over KLANKBORD

Yuri Pelser Linkedin.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s